A facebook cenzúra mindenre kiterjed, ami nem tetszik - Szólásszabadság

A facebook cenzúra mindenre kiterjed, ami nem tetszik nekik

Cenzúra? A Facebook Inc. kedden azt közölte a felhasználókkal, hogy levonhat vagy blokkolhat minden olyan tartalmat, amely növelheti a szabályozási vagy jogi kockázatokat a közösségi média óriása számára az egész világon, még akkor is, ha maga a tartalom nem illegális.

A szolgáltatási feltételek október 1-jén hatályba lépő globális változásának tág nyelve lehetővé teszi az amerikai óriás számára, hogy tegyen meg mindent, amit szükségesnek tart üzleti céljainak fenntartása érdekében változó szabályozási környezetben.

Mint emlékeztek rá, 2020-ban az amerikai elnökválasztás során, a facebook szemrebbenés nélkül blokkolta Donald Trump profilját, közel 100 millió követővel, az oldalát pedig blokkolta, a teljes választási kampány idejére.

Szerinted?

Ha valami nem tetszik neked, meddig fognak azon gondolkodni, hogy letiltsanak-e téged, vagy töröljenek?

Ma találtam egy petíciót, aminek a lényege a “Stop Facebook-cenzúra!” Jó mi? A fenetiek figyelembevételével, szerinted mennyi az esélye annak , hogy benyújtasz egy petíciót, és azt mondják, hogy: oké, akkor nem cenzúrázunk. Nevetséges.

A fészbúkra sokan úgy tekintenek, mint egy közösség, egy közösségi háló. Látszólag az is, de…
A fészbúk, valójában egyrészről egy pénztermelő gépezet, másrészről a hárombetűs cégek adatbázisa.

A 2020-as év elemzése, az MTI forrása alapján:

A vártnál nagyobb lett a Facebook nyeresége és bevétele a tavalyi utolsó negyedévben. A december végével záródott három hónapban az adózott eredmény 53 százalékkal 11,22 milliárd dollárra, részvényenként 3,88 dollárra ugrott az egy évvel korábbi 2,56 dolláros részvényarányos nyereségről. A bevétel 33 százalékkal, 28,07 milliárd dollárra emelkedett. Elemzők kisebb, 3,19 dollár részvényarányos profitra és szerényebb, 26,36 milliárd dollár bevételre számítottak.

Ismét egy kérdése feléd: Szerinted ekkora összegek mellett, hol érdekli őket, hogy Te benne vagy-e vagy sem? Aki ne hoz nekik hasznot, az csak a ballaszt, amitől bármikor könnyedén megszabadulnak.

A fészbúknak van még egy elég bizarr tényezője is. Az internet számára, a weboldalak vonatkozásában a fészbúk egy etalon, egy alapkövetelmény. Ha egy weboldalnak nincs fészbúk kapcsolata, – egy oldal, (az oldal szükséges) egy profil, vagy akár csak egy csoport, akkor azt az oldalt a google egyszerűen másodrangúnak minősíti, és a fészbúk kapcsolattal rendelkező oldalhoz képest, hátrább sorolja a ranglistán. Ez elég gáz, hisz ezzel, áttételesen azokat is szankcionálja, akik nem szeretnének a fészbúkon megjeleni.

0 Hozzászólások

Szólj hozzá, mondd el a véleményed!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*

2022 © Szólásszabadság !

Jelentkezzen be a fiókodba.

vagy    

Elfelejtettem a részleteket?

Fiók Létrehozása